‘Back Friday’ voor lege batterijen en oude toestellen

Met de 'Back Friday'-campagne roepen Bebat en Recupel je op om (on)gebruikte apparaten en lege batterijen in te leveren voor recyclage of hergebruik. Je kan hiervoor, niet alleen nu maar het hele jaar door, terecht bij de vele permanente inzamelpunten van Bebat en Recupel of bij het recyclagepark.

Het inleveren heeft heel wat voordelen:

  • Lege batterijen en kapotte of ongebruikte elektro bevatten schaarse grondstoffen, die via recyclage kunnen gerecupereerd worden. Als je ze binnenbrengt bij Bebat en Recupel voorkom je enerzijds dat de schadelijke stoffen in de natuur terechtkomen en anderzijds dat nieuwe grondstoffen uit de natuur moeten worden ontgonnen.
  • Als je je kapotte elektrotoestellen binnenbrengt, kijkt men ze bij Recupel na en - als het kan - worden ze ook gerepareerd. Via lokale kringloopwinkels krijgen ze dan een tweede leven. Zo draag je bij aan een circulaire economie en voorkom we weer dat nieuwe grondstoffen gewonnen moeten worden.
  • Hoe meer lege batterijen en kapotte of ongebruikte elektro binnengebracht worden, hoe meer bomen Bebat en Recupel in België kunnen planten. Dat is heel wat CO2 die omgezet kan worden in zuurstof!

Laat die oude apparaten dus niet verstoffen: breng ze binnen en maak een verschil voor onze planeet!