actie fietsersbond Voorkempen voor veilige fietspaden

Fietsersbond Voorkempen organiseert op 3 september een fietstocht langs de N12, meer bepaald van aan het administratief centrum in Sint-Antonius naar het gemeentehuis van Malle. De bond wil hiermee hun vraag om een veilig fietspad langs deze gewestweg kracht bijzetten.

Vorig jaar ondernamen ze, met zo’n 125 fietsers, dezelfde actie. “De budgetten om dit fietspad te realiseren werden intussen fors opgetrokken”, weet de Fietsersbond. “Toch vernamen we begin 2023 in de pers het antwoord op een parlementaire vraag dat er de zes maanden voordien geen bijkomende akkoorden werden afgesloten voor de noodzakelijke grondverwerving in dit dossier. Vandaar onze oproep om ons op 3 september opnieuw te vergezellen op onze fietstocht (die door de politie wordt begeleid). De afstand bedraagt ongeveer 5 kilometer, de fietssnelheid is 10 tot 12 km/u. Gezinnen met kinderen zijn zeker welkom om mee te fietsen.”

“Dit fietspad wordt al decennialang beloofd door de Vlaamse overheid en wegbeheerders, maar lijkt nog steeds niet gerealiseerd te worden. Het wordt tijd dat het laatste stukje moordstrookje langs de N12 tussen Turnhout en Antwerpen tot het verleden behoort. In plaats daarvan vragen we veilige, gescheiden fietspaden voor onze schoolgaande kinderen, voor woon-werkverkeer en… omdat fietsers het verdienen. We dromen van een grote actie, met nog meer fietsers dan in 2022.”

Samenkomst: zondag 3 september, 14 uur, parking administratief centrum Zoersel, Handelslei 167.

gewestweg

Het gaat hier voor alle duidelijkheid om een gewestweg, die dus onder de bevoegdheid van de Vlaamse overheid valt. Gemeente & ocmw Zoersel kan hiervoor zelf jammer genoeg niets ondernemen, maar uiteraard zijn ook wij al jarenlang vragende partij voor dit fietspad. We zetten dan ook graag onze schouders mee onder de actie van de Fietsersbond.