Behaag… Natuurlijk

Deze herfst kan je je tuin weer behagen met streekeigen plantgoed. Natuurpunt Voorkempen promoot op deze manier in verschillende gemeenten de bij- en vlindervriendelijke tuin. Streekeigen hagen en fruitbomen trekken meer bijen en insecten aan. En dat zorgt weer voor meer vogels in je tuin.

struiken, fruitbomen en hagen

Dat plantgoed kan je vanaf nu goedkoop bestellen via Behaag… Natuurlijk. Je kan kiezen uit een twintigtal struikpakketten. Er zijn ook vier halfstam fruitboomsoorten. Al deze struiken en fruitbomen zijn soorten die hier van nature voorkomen. En dit heeft heel wat voordelen: ze groeien sneller, zijn beter bestand tegen allerlei ziektes en ze kunnen tegen de grillen van ons klimaat.

Ben je een klassieker? Ga dan voor één van de haagpakketten, voor droge en natte gronden. Er is voor ieder wat wils: beukenhaag, bloesem- en bessenhaag, bijenbosjes, vogelbosjes, wilde ligusterhaag, houtkant, veldesdoorn en zoveel meer.

bestel nu

Het volledige aanbod met prijzen, plantinstructies, afbeeldingen … is terug te vinden op de website van Natuurpunt Voorkempen. Bestellen kan tot en met 23 oktober, ook via bovenvermelde website. Je bestelling kan je op zaterdag 30 november tussen 10 en 12 uur ophalen in de schuur van de groendienst in het park van Halle (Kasteeldreef 55).

meer klimaatvriendelijke acties

Heb je de smaak te pakken om je tuin duurzamer te maken? Weet dan dat we jou als gemeente een subsidie van 10 euro per aangekochte inheemse hoogstammige boom of fruitboom geven. Check hiervoor de actie #BOOMjetuin.

Daarnaast biedt het Regionaal Landschap de Voorkempen ook voordelige fruitbomen aan via de 1.000 bomen actie. Kijk zeker eens op de website van RLDV. Bomen bestellen kan nog tot en met 15 oktober.