beoordeel zitbanken(plan) in onze gemeente

Bewegen – en in dit geval voornamelijk wandelen – helpt je gezond te blijven. Het is ook een leuke manier om mensen te ontmoeten. Af en toe even kunnen uitblazen op een bankje is voor sommigen wel een vereiste. Daarom brachten we recent alle zitbanken in onze gemeente in kaart. Dat zijn er momenteel zo’n 200. We vragen je om deze inventaris te bekijken en mee te bepalen wat er op dit moment al ‘goed zit’ en wat er absoluut beter kan.

banken in kaart

We tellen al heel wat zitbanken in onze gemeente, maar krijgen ook regelmatig de vraag om er ergens één extra te plaatsen. Op elke hoek van de straat een bank zetten, kunnen we echter niet. Daarom stak een werkgroep van medewerkers en bestuur de koppen bij elkaar en stelde een inventaris op van alle zitbanken. Dit geeft ons al een goed beeld van de blinde vlekken (zones waar er geen of weinig zitbanken staan, red.) en van de plaatsen waar er wel rustplekken aanwezig zijn. Of jij dit dan de juiste plaatsen vindt en of die banken dus ook effectief gebruikt worden, weten we daarmee nog niet. Mogelijk zijn er ook die een onderhoud kunnen gebruiken of helemaal aan vervanging toe zijn.

denk mee

Vanaf nu kan jij het zitbankenplan raadplegen op denkmee.zoersel.be. We vragen aan jou om je mening te geven. Staat de bank daar goed? Kan ze een onderhoudsbeurt gebruiken? En waar zou een bijkomende zitbank een meerwaarde zijn voor een babbeltje of om even uit te blazen? Dit kan je doen tot en met 30 juni.

beslis mee

Vervolgens gaan we aan de slag met de voorstellen en inbreng, om dan vanaf midden september opnieuw beroep te doen op jou. Eens de bestaande situatie is geëvalueerd en waar nodig verbeterd, maken we een selectie van mogelijke nieuwe locaties waarop je dan kan stemmen. Dat kan van 15 september tot en met 15 december.

Het doel is om van beide bevragingen om zowel in de woonzone als daarbuiten voldoende zitbanken te hebben, maar ze ook op de juiste plek en juist georiënteerd te zetten. Zo geven we jou nog meer kansen om buiten te komen, meer kansen voor een gezellige babbel én om te genieten van onze mooie gemeente.

Geef je mening op denkmee.zoersel.be.