de jobbonus is er!

Hoeveel verdiende jij per maand in 2023? Als dat minder is dan € 3.000 bruto, dan krijg je een premie van de Vlaamse overheid. Met deze jobbonus maakt de overheid het financiële verschil tussen werkloosheid en werken groter.

Als je recht hebt op een jobbonus krijg je hierover een brief. De brieven worden gespreid verstuurd vanaf november tot einde februari 2025, dus geen zorgen als je hem nog niet meteen in de bus hebt. Vul daarna je rekeningnummer in op Mijn burgerprofiel. Heb je vorig jaar al een rekeningnummer ingevuld? Kijk dan in de brief na of dat nog juist is.

de jobbonusPLUS

Heb je een brief ontvangen over de jobbonusPLUS? Dit is een premie van € 650 voor werknemers die een jobbonus ontvangen en voltijds ondernemer worden. Je kan de jobbonusPLUS maximaal twee keer ontvangen: in het jaar van je overstap naar een zelfstandige activiteit en als je een jaar later nog steeds aan de slag bent als zelfstandige. Kijk zeker na of je je rekeningnummer invulde én je de-minimisverklaring aankruiste in Mijn Burgerprofiel.

Heb je hulp nodig om de jobbonus te ontvangen?

Om je rekeningnummer in te vullen in Mijn Burgerprofiel, moet je je aanmelden met een digitale sleutel, zoals itsme®.

Heb je hulp nodig om je aan te melden, een digitale sleutel aan te maken of je rekeningnummer digitaal in te vullen? Bel het gratis infonummer 0800 61106 (elke werkdag van 9 tot 19 uur) of neem contact op met Digidak, waar de vrijwilligers maar al te graag digitale hulp bieden. Op www.vlaanderen.be/jobbonus vind je meer informatie.