fietsplezier voor elke Zoerselaar dankzij verhuur van bijzondere fietsen

In samenwerking met wzh De Buurt maken we het voor elke inwoner mogelijk om een duofiets of rolstoelfiets te huren. Zo kan iedereen genieten van een deugddoende fietsrit. Ook als je in een rolstoel zit of slechtziend bent.

Bewoners van zorgvoorzieningen in Zoersel kunnen al een tijdje gebruikmaken van deze bijzondere fietsen. Vanaf nu kan iedereen die wil een duofiets of rolstoelfiets huren om een tochtje te maken in onze mooie, groene gemeente.

wzh De Buurt verhuurt

Als je gebruik wil maken van een fiets om met je moeder, vader, buurman of vriend(in) op pad te gaan, kan je één van de fietsen reserveren via het onthaal van woonzorghuis De Buurt. De twee fietsen staan hier permanent, dus je vertrekt altijd van daaruit. Zo kunnen de medewerkers van het woonzorghuis de nodige toelichting geven over het gebruik van de fietsen. Daarna kan je meteen vertrekken. De fietsverhuur in woonzorghuis De Buurt is nog maar een begin. In de toekomst willen we deze mogelijkheid ook uitbreiden naar andere zorgvoorzieningen in onze gemeente zodat aangepaste fietsen in elke deelgemeente beschikbaar zijn.

fietsvrijwilligers

Heb je geen begeleider? Dan kan je beroep doen op één van de fietsvrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van de nodige vrijheid en de haren in de wind.

We zijn trouwens nog op zoek naar fietsvrijwilligers. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Johan Desmedt via johan.desmedt@zoersel.be.

praktisch

De fietsen kan je huren per dagdeel en enkel op weekdagen (tussen 8 en 12 uur, tussen 13 en 17 uur of vanaf 17 uur. In het laatste geval breng je de fiets de volgende ochtend terug). De huur voor één dagdeel kost 25 euro. Voor een hele dag betaal je 50 euro. Voor houders van een Z|pas kan de fiets aan de helft van de prijs gehuurd worden. Neem contact op met het onthaal van wzh De Buurt via 03 310 09 00 ofde.buurt@emmaus.be.