gemeentebestuur investeert mee in nieuwe buitenpiste voor LRV Zoersel

In april starten jaarlijks de outdoor wedstrijden voor het paardrijden. Dat was ook het geval voor Landelijke Rijvereniging (LRV) Zoersel. De club investeerde recent in een spiksplinternieuwe eb en vloed piste. Zo’n piste zorgt ervoor dat een training, wedstrijd of evenement op de buitenpiste niet langer afhankelijk is van het weer.

Die nieuwe piste was broodnodig voor de Landelijke Rijvereniging Sint-Elisabeth. Begin dit jaar moesten ze noodgedwongen nog verschillende trainingen en evenementen afgelasten omwille van het slechte weer. Met deze nieuwe piste hoeven ze zich hier in de toekomst geen zorgen meer over te maken.

meten van vochtigheidsgraad

Een eb en vloed piste is het perfecte systeem voor buitenpistes. In de piste wordt er namelijk een constante  vochtigheidsgraad van het rijoppervlak aangehouden. Een sensor meet constant de vochtigheidsgraad van de ondergrond. Als de vochtigheidsgraad te laag of te hoog ligt, wordt deze bijgestuurd via het drainagesysteem. Hierdoor kan de club op elk moment gebruikmaken van deze piste, en zijn ze niet langer afhankelijk van het weer voor een training, wedstrijd of evenement.

steun van de gemeente

Zo’n piste aanleggen is natuurlijk niet gratis en brengt een grote kost met zich mee. Het gemeentebestuur sprong dan ook financieel bij voor dit project. Zo kreeg de vereniging een subsidie voor de piste. Want Zoerselse verenigingen ondersteunen in hun werking, is belangrijk voor de ontplooiing van de vereniging en de leden.

druk voorjaar

En die piste komt geen moment te vroeg. In maart nam de club de buitenpiste in gebruik. Op 4 en 5 mei vond het eerste evenement plaats op de nieuwe piste. LRV organiseerde er een oefenjumping. En dat was een groot succes. Ondanks hevige regenval kon de wedstrijd gewoon verder gaan en bleef de piste optimaal berijdbaar. Na nog enkele kleine bijsturingen in het systeem zal het plein op en top in orde zijn tegen 1 en 2 juni. Dan organiseren ze, in het kader van het lentecriterium van LRV Antwerpen, een springwedstrijd op hun terreinen (gelegen aan de Uitweg - zijstraat Herentalsebaan). Per wedstrijddag zullen dan meer dan 200 amazones en ruiters met hun pony of paard deelnemen.

De paardensport zit in Zoersel - en in gans de provincie Antwerpen - opnieuw in de lift, want het aantal leden van de club blijft stijgen. Het plaatselijke bestuur van LRV Zoersel ziet de toekomst dan ook rooskleuring in.

dankjewel

Het bestuur van LRV Zoersel bedankt via deze weg graag alle leden en vrijwilligers die met hun hulp de realisatie van de rijpiste - en de werking van de vereniging op zich - mee mogelijk maakten.