Goeiedag, zwaaien mag! | zeg spontaan goeiedag

Stel je voor: je loopt ’s ochtends naar de bakker en iedereen die je tegenkomt, wenst je met een glimlach “Goeiemorgen!” Dat is toch een heerlijk begin van de dag? Daarom moedigen we je aan om altijd spontaan “goeiedag” te zeggen. Op de fiets, tijdens een wandeling of als je gaat winkelen.

voor een Zorgzame Buurt

De goeiedagactie kadert in ons project Zorgzame Buurten. Dit project loopt sedert 2022 in deelgemeente Zoersel. In september vorig jaar gingen we daar van start met de goeiedagactie als onderdeel van het project.

Gezien de positieve resultaten willen we het project Zorgzame Buurten nu uitrollen in heel de gemeente. Vanzelfsprekend hoort de goeiedagactie daar bij! Een simpele “hallo” of “goeiedag” is een klein gebaar, maar het bevordert de sfeer en het gevoel van samenhorigheid in de straat. Met een positief effect als gevolg. Het kan zomaar jouw dag goedmaken.

samen ‘goeiedaggen’

We roepen je dan ook op om te zwaaien, te knipogen en te lachen. Een heel jaar lang! En ook onze jongste inwoners kunnen deelnemen. Haal vanaf woensdag 11 september een kleurplaat af in de bib, kleur ze in en hang ze voor je raam. Dit tovert gegarandeerd een lach op het gezicht van je buurman of -vrouw.