Heiaardpad: nieuw wandelpad op Einhoven

Hou je van wandelen én van het ontdekken van nieuwe plekjes? Dan kan je vanaf dit weekend de benen gaan strekken op het Heiaardpad, een nieuw wandelpad van Natuurpunt Voorkempen.

Het nieuwe pad, in de omgeving van het Zoerselse gehucht Einhoven, is bijna 3,5 km lang en blauw gemarkeerd. De route toont je een rijke landschappelijke afwisseling van oud en jong bos, naald- en loofbos, open en gesloten landschappen.

Het pad begint aan de schuilhut op de kruising van de Kluisbaan (Zoersel) met de Kruisdreef (Zandhoven) en gaat dan westwaarts, naar het oude duinenlandschap 'de Duintjes'. Aan Heiaard draait het vervolgens naar het noorden en volg je een oude weg langs de bosrand naar het Heiaardbos, een nat bos waar onlangs een plankenpad werd aangelegd. Wat verderop wandel je door het traditionele landbouwlandschap van Einhoven, met onder meer een mooi vergezicht op het vliegveld van Malle. Oostwaarts kom je aan het nieuwe Kluisbeemdbos, dat vorig jaar werd aangeplant door Natuurpunt. Het laatste stuk gaat terug over de Kluisbaan tot aan het startpunt.

combineren

Liefhebbers kunnen de wandeling combineren met het Reebergenpad (rood gemarkeerd, 1,3 km) en het Kruisdreefpad (geel gemarkeerd, 2 km).