kanker draag je niet alleen | 17.10.2024

Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker (KOTK) iedereen op om alle mensen getroffen door kanker te tonen dat hun strijd ook de onze is. Draag het gele lintje of deel het online.

Elk jaar krijgen meer dan 45.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 125 nieuwe patiënten per dag, meer dan vijf per uur. Achter deze onthutsende cijfers schuilen stuk voor stuk mensen met verhalen waar je stil van wordt. Ook vandaag leven meer dan 330.000 mensen in Vlaanderen met en na kanker. Het betekent dat vroeg of laat iedereen met deze ziekte te maken krijgt, rechtstreeks of onrechtstreeks.

Het hele jaar door doet KOTK er alles aan om het leven van mensen met kanker en hun naasten draaglijker te maken. Samen met vrijwilligers en professionals uit verschillende zorgorganisaties.

Dag tegen Kanker

Maar één keer per jaar, op de derde donderdag van oktober, vraagt de organisatie uitdrukkelijk aandacht voor iedereen die getroffen wordt door kanker. Dan organiseren ze de Dag tegen Kanker, met de steun van meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties. Dit jaar al voor de 25ste keer.

Tijdens die dag worden hartverwarmende activiteiten voor mensen met kanker en hun naasten op het getouw gezet en roept Kom op tegen Kanker iedereen op om alle mensen getroffen door kanker te tonen dat hun strijd ook de onze is.
Want net zoals het lintje, draag je kanker niet alleen.

Toon ook je betrokkenheid via dagtegenkanker.be en draag op 17 oktober het gele lintje of deel het online.