masterplan toegankelijke haltes

Met gemeente & ocmw Zoersel stapten we in een traject om minstens 50 procent van de Zoerselse haltes tegen 2030 toegankelijk(er) te maken.

Het openbaar vervoer is een belangrijke schakel in het mobiliteitsnetwerk. Door een vlotte combinatie van fiets, auto, trein, tram, bus en/of aangepast vervoer moet iedereen zijn bestemming zonder problemen kunnen bereiken (en dat op een veilige, comfortabele en duurzame manier). Met iedereen bedoelen we jong en oud, onder alle omstandigheden, met of zonder handicap. Want ongeveer één op zeven mensen onder de 65 jaar heeft een beperking. En ongeveer één op vijf mensen is ouder dan 65. Ook zij moeten zich vlot kunnen verplaatsen.

2030 als streefdatum

Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor een groot deel van het openbaar domein. Dit geldt ook voor haltes voor openbaar vervoer langs gemeentewegen. Het bestuur stapte daarom in een traject om minstens 50 procent van de haltes tegen 2030 toegankelijk(er) te maken voor personen met een motorische beperking én voor blinden en slechtzienden. De voorbereidingen starten dit jaar.