mensen die slechthorend zijn luisteren mee dankzij gehoorondersteuning in de Kapel

Ben je slechthorend? Dan kan je voortaan, dankzij een nieuw systeem voor gehoorondersteuning, optimaal meegenieten van optredens, concerten, lezingen en films in de Kapel. Het Zoerselse cultuuraanbod wordt zo heel wat toegankelijker en inclusiever.

Waarom dit initiatief?

Verschillende lokale cultuurverenigingen, die regelmatig concerten en voorstellingen organiseren in de Kapel, merkten op dat mensen die slechthorend zijn onvoldoende van de culturele evenementen konden genieten. Daarop ging het gemeentebestuur op zoek naar een geschikte oplossing, liefst eentje zonder breekwerken in de mooie zaal.  

wifi-systeem

In overleg met verschillende raden en organisaties kozen we voor een toegankelijk, gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig wifi-systeem. Dit zorgt ervoor dat het geluid aan de bron wordt opgenomen en realtime via wifi beschikbaar wordt gesteld op je smartphone. Met behulp van een app kan je dan meeluisteren door je hoorapparaat, oortjes of hoofdtelefoon via bluetooth of een kabeltje met mini-jack te connecteren aan je smartphone.

Het systeem kan door honderd gebruikers tegelijkertijd worden gebruikt en zorgt ervoor dat er nauwelijks vertraging is, zodat je direct kan meelachen met een mop op het moment dat die wordt gemaakt. Het biedt je ook de flexibiliteit om overal in de zaal plaats te nemen, zonder beperkt te worden door vaste zones met gehoorondersteuning.

hulp tijdens voorstellingen

Het gebruik van een nieuwe app kan voor sommigen een drempel zijn. Daarom zullen er tijdens evenementen medewerkers aanwezig zijn om je te helpen of kan je gratis lessen volgen via Digidak.

Plan je een bezoek aan de Kapel? Vergeet dan je hoorapparaat, oortjes of hoofdtelefoon niet op zak te steken en download alvast de app via: