nieuwe verkeersingrepen goedgekeurd door gemeenteraad

Op vraag van basisschool Klim-Op bekeken onze dienst mobiliteit en de lokale politie de mogelijkheid om een fietsstraat in te richten in een deel van de Heybleukenstraat, meer bepaald het stuk tussen het kruispunt met de Kerkhoflei en huisnummer 62. Door te kiezen voor een fietsstraat willen we de veiligheid van de fietsers verhogen, zonder de parkeermogelijkheden rondom de school te beperken. Dinsdag keurde de gemeenteraad het voorstel unaniem goed. De fietsstraat gaat in voege van zodra de signalisatie is aangebracht.

Nog even ter herinnering: in een fietsstraat is het voor gemotoriseerd verkeer verboden om fietsers in te halen en geldt er een snelheidsbeperking tot 30 km/uur.

tonnagebeperking woonstraten Halledorp

De gemeenteraad besloot dinsdag ook om in de zone tussen het dorp van Halle, de gemeentegrens met Zandhoven en die met Ranst een tonnagebeperking van +3,5 ton in te voeren. Deze maatregel is bedoeld om doorgaand zwaar verkeer te weren uit de woonstraten in die zone en zo de verkeersveiligheid te verhogen en overlast te verminderen. Voertuigen met een totaalgewicht van meer dan 3,5 ton (met uitzondering van degene die moeten laden en lossen in die zone, bewoners en landbouwvoertuigen) worden - zodra de signalisatie is aangebracht - niet langer toegelaten in de betrokken zone. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet over Driesheide - Halle-Dorp - Berkenlaan - Hallebaan, maar wel over de woonstraten daarrond (straten binnen blauwe zone op kaartje).