officiële opening Smissepleintje op 19 april

Op vrijdag 19 april wordt het Smissepleintje (achter wzh de Buurt) officieel geopend. Maar je kan er nu al naar hartenlust ravotten, spelen of gewoon genieten van de rust.

ondersteuning van verschillende partners

Het Smissepleintje kwam tot stand door de toekenning van het wijkbudget, een subsidie waarmee bewonersgroepen en wijkverenigingen de sociale samenhang in hun buurt kunnen verbeteren. Bezielers van het ‘project Smissepleintje’ zijn Lut Van Rossum, Rita Glassée en Wouter Meeusen. Zij wilden meer leven in Zoerseldorp blazen en startten samen met enkele buurtbewoners een werkgroep om een project in te dienen. Maar sterke buurten en wijken vormen ook de basis van gelukkige inwoners, waardoor het Smissepleintje ook een belangrijke actie was in het project Zorgzame Buurten.

Helaas waren de dromen van de initiatiefnemers te groot voor het budget. Of toch niet? Want dankzij de (financiële) ondersteuning van onze dienst jeugd en sport, de seniorenraad, Het Agentschap voor Natuur en Bos en Regionaal Landschap De Voorkempen, kon het project toch gerealiseerd worden. Landschapsarchitecten Johan Willekens en Joris Vleugels zorgden dan weer voor een professioneel plan en onze gemeentelijke arbeiders zorgden voor de realisatie. De buurtbewoners hielpen dan weer een handje bij de vele aanplantingen.

nu al spelen en ravotten

In september vorig jaar werden alle speel- en beweegtoestellen geplaatst. Begin dit jaar werd het hele plein aangeplant. Nu kan het plein écht geopend worden, al kan iedereen nu al op het plein terecht om te ravotten en te spelen.