vernieuwd speelplein KloosterKlap

Op zondag 16 juni werd het vernieuwde speelplein KloosterKlap officieel in gebruik genomen. De nieuwe speeltoestellen kwamen er dankzij de buurtbewoners die een project voor het wijkbudget indienden.

Het wijkwat?

Via het project wijkbudget kennen we subsidies toe aan bewonersgroepen of wijkverenigingen die een project willen uitvoeren dat de sociale samenhang binnen hun wijk bevordert. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van een samentuin, de inrichting van een speelplein of vergroening van een wijk. Zolang de initiatieven maar een blijvende impact hebben op de buurt.

KloosterKlap

Inge Ghielens, één van de initiatiefneemsters van het project, vertelt: “We hadden al wat toestellen op ons speelplein, maar niet voor alle leeftijden. Dus zetten we op ons jaarlijks zomerfeest een ideeënbus. Het was verrassend om te zien hoeveel ideeën er uit die bus kwamen. Op die manier hadden we genoeg input om een project in te dienen.” Ga dus zeker eens langs om het resultaat te bekijken en de speeltoestellen uit te testen.

jouw wijk aan de beurt

Wist je dat je het hele jaar door een project kan indienen via denkmee.zoersel.be? Twee keer per jaar (in april en oktober) kiest een jury één of meerdere projecten die uitgevoerd mogen worden.

Meer weten over het wijkbudget? Hou dan je brievenbus in de gaten. In het ZOERSELmagazine van juni gingen we in gesprek met drie initiatiefnemers. Of lees het interview online op onze website.