vertrek zonder zorgen op vakantie

Trek jij er deze zomervakantie nog op uit? Weet dan dat wanneer jij geniet van je vakantie, inbrekers ook op pad gaan. Hierbij enkele tips om zorgeloos op reis te vertrekken.

achter slot en grendel

Steek voor vertrek al je waardevolle spullen zoals juwelen, cash, laptop … achter slot en grendel. Wanneer alles netjes is opgeborgen, trek dan niet zomaar de voordeur dicht. Check eerst of al je ramen goed afgesloten zijn en maak alle toegangsdeuren slotvast. Ook je tuinhuis en garage, want ook daar nemen inbrekers graag een kijkje.

buren komen gluren

Laat altijd een bewoonde indruk achter van jouw woning. Schakel hiervoor mensen in die je vertrouwt zoals je vrienden of je buren. Laat ze housesitten, de auto parkeren op jouw oprit, de brievenbus leegmaken of af en toe de rolluiken en gordijnen op een andere stand positioneren. Je kan je natuurlijk ook aansluiten bij een buurtinformatienetwerk (BIN).

gooi niet alles online

Vermijd het aankondigen van jouw vakantieplannen met toeters en bellen op sociale media. Meteen jouw vakantiefoto’s de wijde wereld insturen, is ook niet zo’n goed idee. Let dus goed op je privacy-instellingen en zorg ervoor dat jouw profiel niet openbaar staat.

Tip! Onze politie houdt tijdens jouw vakantie graag een oogje in het zeil, zowel ’s nachts als overdag. Via de website van de politie kan je gratis vakantietoezicht aanvragen.