werken aan fietspad N12 starten 9 september

We herhalen graag nog eens dat wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf maandag 9 september ingrijpende werken uitvoert op de Handelslei/Antwerpsesteenweg (N12), meer bepaald tussen het kruispunt met de Andreas Vesaliuslaan in Sint-Antonius en de Brechtsesteenweg in Westmalle.

hinder en omleiding

De werken zullen maximaal twee weken duren. Tijdens de werken is de N12 volledig afgesloten en gelden volgende omleidingen:

  • Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via het centrum van Zoersel. Deze omleiding geldt ook voor de bussen van De Lijn. Plan je route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.
  • Fietsers volgen een parallelle omleiding langs de Jagersweg, de abdij van Westmalle en de Oude Baan.
  • Verkeer op de N12 komende van Schilde richting Brecht/E19 rijdt best via de Raymond Delbekestraat/Abdijlaan.
  • Verkeer over langere afstand wordt omgeleid via de E19 en E34. 

Wat verandert er?

Voor fietsers is de huidige situatie op de N12 verre van ideaal. Om dit grondig aan te pakken, werkt AWV aan de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de N12. Dat project loopt volop, maar de realisatie hiervan is nog niet voor meteen.

Om de veiligheid op korte termijn al te verhogen, voert AWV intussen al werken uit waarbij de fietspaden merkbaar breder worden en er ook een schuwstrook wordt voorzien tussen fietspad en rijweg. Om hier ruimte voor te maken, verdwijnt de middelste rijstrook. De fietspaden worden in asfalt aangelegd voor meer rijcomfort. Tot slot krijgt ook de rijweg een nieuwe asfaltlaag.

 

           

toekomstbeeld binnen en buiten de bebouwde kom