werken in Zoerseldorp starten op 1 juli

Omwille van enkele nieuwe woonprojecten in de kern van deelgemeente Zoersel wordt het elektriciteitsnet er zwaarder belast. Fluvius start daarom op 1 juli met een vernieuwing van haar kabels, zodat het net opnieuw voldoet aan de meest recente normen.

synergie

Wanneer er (grotere) werken plaatsvinden, kloppen de verschillende nutsmaatschappijen bij elkaar aan met de vraag of ze ook werken willen uitvoeren. Op die manier moet de straat maar één keer opengebroken worden. In dit geval wordt, naast de laag- en middenspanningskabel en de kabel voor de openbare verlichting, ook een distributiekabel voor Proximus vernieuwd.

locatie

Er wordt voornamelijk gewerkt aan de oneven kant van de Zandstraat/Dorp, van aan de Sint-Elisabethkerk tot aan het dorpsplein. Verder wordt er ook in een klein stuk van de Kerkstraat gewerkt. Ten slotte staan er in De Bruelen dezelfde soort werken gepland.

wat

Het voet- en fietspad wordt opgebroken om een voldoende diepe sleuf te kunnen maken in de grond. In die sleuf worden de leidingen gelegd, waarna het voet- en fietspad terug hersteld wordt. Tijdens de werken blijven alle woningen en winkels toegankelijk via loopbruggetjes. In een volgende stap worden de leidingen uitgemeten en gecontroleerd, om ze daarna in dienst te nemen. Hiervoor worden lokaal putten gemaakt om de leidingen te kunnen koppelen. In de derde en laatste stap worden de woningen opnieuw aangesloten op de nieuwe kabels.

timing

  • 1 tot 12.07
    Zandstraat, ter hoogte van de Sint-Elisabethkerk
  • 12.08 tot 19.08
    Kerkstraat, van aan het pleintje naast de kerk tot aan het kruispunt met Dorp
  • 20 tot 27.08
    Dorp, van aan het kruispunt met de Kerkstraat tot aan de apotheker
  • 26.08 tot 2.09
    Dorp, van aan de apotheker tot Dorp 39
  • 30.08 tot 4.09
    De Bruelen
  • 9 tot 12.09
    leidingen worden in dienst genomen

De werken worden telkens uitgevoerd aan de oneven kant.

hinder

Gedurende de periode van de werken worden fietsers omgeleid via een corridor op de rijweg. Door middel van verkeerslichten blijft de doorstroming in beide richtingen behouden. De Bruelen wordt tijdens de werken ter hoogte van Dorp tijdelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Ten slotte zal er nog enkele dagen hinder zijn tijdens het aansluiten van de leidingen.

Alle informatie over de werken vind je terug op www.zoersel.be/werkenzoerseldorp.