Wordt jouw kind lid van de Leesjury?

Leest jouw kind graag? Dan kan hij of zij zich opgeven als jurylid van onze Leesjury. Bedoeling is dat ze een aantal boeken lezen, waarover ze tijdens de bijeenkomsten van gedachten kunnen wisselen. Aan het einde van het leesjaar stemmen ze vervolgens op hun favorieten.

groepen

De groepen van de Leesjury worden onderverdeeld per leeftijd:

  • groep 1: 3de kleuterklas - 1ste leerjaar
  • groep 2: 2de en 3de leerjaar
  • groep 3: 4de en 5de leerjaar
  • groep 4: 6de leerjaar en 1ste middelbaar

Vanaf dit jaar zijn dus ook kinderen van het 6de leerjaar en het 1ste middelbaar meer dan welkom om mee te doen. Inschrijven doe je hier

Ben je ouder en wil je toch graag meedoen? Geef dan even een seintje aan leen.kortleven@zoersel.be. Je kan de boeken dan op zelfstandige basis lezen en achteraf online je stem doorgeven.

Hoe werkt het?

Voor de allerkleinsten worden de - vooraf uitgekozen - boeken voorgelezen (check de boekenlijst hier). Vanaf groep 2 lezen de kinderen de meeste boeken zelf en komen ze samen (klik hier voor de data) om erover te babbelen. Op het einde van het leesjaar mogen ze stemmen op hun favoriete boeken en deelnemen aan een groot slotfeest met een speciale verrassing.

Kan je kind zich op bovenstaande data niet vrijmaken, maar wil hij of zij toch graag meelezen? Stuur dan een mailtje naar leen.kortleven@zoersel.be

leesniveau opkrikken

Lezen is heel belangrijk. Uit een onderzoek uit 2021 blijkt dat het leesniveau in Vlaanderen sterk gedaald is. Initiatieven zoals de Leesjury zijn ideaal om op een speelse manier het leesniveau terug op te krikken.