1gezin 1plan

1Gezin 1Plan biedt gratis hulp aan voor gezinnen. Je kan er terecht vanaf de zwangerschap tot je kinderen 25 jaar oud zijn. Kamp je met bezorgdheden of sta je voor uitdagingen? 1Gezin 1Plan kan op verschillende domeinen helpen.

procesbegeleiding

De medewerkers van 1Gezin 1Plan luisteren naar al je vragen, bezorgheden en wensen voor je gezin. Aan de hand van gesprekken zoeken ze naar mogelijkheden om je te helpen en ondersteunen. Jouw gezin staat er niet alleen voor!

Ze proberen samen met jou tot een gezinsplan te komen, waarin staat wat er moet gebeuren, wie dit doet en wie er kan ondersteunen. Hiervoor kunnen ze ook hulp inroepen van andere instanties of organisaties, maar enkel met jouw toestemming. In dat geval zullen ze zorgen voor een goede afstemmingen van alle verwachtingen.

Een samenwerking met 1Gezin 1Plan duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden. De gesprekken gaan door bij je thuis of op een afgesproken plaats.

psychologisch traject

Heb je vragen over de psychosociale ontwikkeling of emotionele ontwikkeling van je kind? Zit je met vragen rond het ouderschap? Dan kan je gratis terecht bij de eerstelijnspsychologen van 1Gezin 1Plan. De psycholoog zal signalen van problemen bij je kind of jongere snel opsporen en voorkomen dat deze erger worden.

De eerstelijnspsychologen bieden een kortdurend begeleidingstraject aan van ongeveer 5 à 10 sessies. De gesprekken gaan door op het kantoor van de psycholoog of een gesprekslokaal bij jou in de buurt.

introductiefilmpjes

Wil je meer weten over 1Gezin 1Plan? Bekijk dan zeker deze films over hun algemene werking en de werking van de eerstelijnspsycholoog:

Als je een moeilijke gezinssituatie meldt aan een van de partnerorganisaties, kan deze partner 1Gezin 1Plan inschakelen om zelf coaching te krijgen over hoe ze met jouw situatie moeten omgaan. Samen gaan ze dan aan de slag met de vragen van jouw gezin, zodat je met de partnerorganisatie weer verder kunt.

Je kan ook zelf contact opnemen met 1Gezin 1Plan als je het gevoel hebt dat je gezin hulp kan gebruiken.

praktisch

Je meldt je gezin aan via het nummer 03 431 23 00 op:

  • maandag van 10 tot 12 uur
  • dinsdag van 15 tot 17 uur
  • donderdag van 10 tot 12 uur

De hulp van 1Gezin 1Plan is gratis, omdat deze dienstverlening wordt gesubsidieerd door de overheid.