budget voor een duurzame wijk

In juni vorig jaar keurde de gemeenteraad het reglement voor de toekenning van wijkbudgetten aan burgerinitiatieven goed. Ondertussen kregen we al veertien projectvoorstellen binnen.

Met het wijkbudget kunt u als bewonersgroep of wijkvereniging een subsidieaanvraag doen voor projecten die de sociale samenhang in de buurt versterken. Want sterke buurten en wijken vormen de basis van gelukkige inwoners.

veertien projectvoorstellen

Sinds vorig jaar werden er al twee projectoproepen gelanceerd. Die resulteerden in maar liefst veertien projectvoorstellen. Drie daarvan werden, op advies van de hiervoor opgerichte projectwerkgroep, weerhouden voor verdere uitwerking:

  • speelplein Konstantinopel

Aanleg van een niet te maaien strook met bijenhotels, vervanging van het bestaande speeltoestel, plaatsen van een tafeltennistafel.

  • grasveld naast buurthuis Ter Smisse

Het pleintje wordt omgetoverd tot een aanlokkelijk speel-, zit- en genietpleintje met veel groen en bloemen.

  • rustbank Ten Boslaan

Er wordt een rustieke rustbank geplaatst die mooi aansluit bij ander rustige plekken in de buurt.

warme oproep voor warme buurten

Hebt u een leuk idee voor bijvoorbeeld het opstarten van een deeltuin, een repair café, een materialenbib, de herinrichting van publieke ruimtes in uw buurt … ? Laat het vóór 1 oktober 2022 weten via ons online participatieplatform denkmee.zoersel.be.

Let wel: de initiatieven moeten een blijvende impact hebben op de buurt, de sociale samenhang verbeteren of aandacht hebben voor het klimaat. Per project wordt een maximum van 10.000 euro vastgelegd. Ook kleinere projecten komen in aanmerking.