Voorleesweek van 18 tot 26 november

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. In 2023 doen we dat met de slogan 'Word jij mijn voorleesbuddy?'

Iedereen heeft een voorleesbuddy nodig, want iedereen heeft recht op mooie woorden en verhalen. Voorleesbuddy’s maken het verschil. Daarom gaat Iedereen Leest op zoek naar 10.000 voorleesbuddy’s tegen het einde van de Voorleesweek (18 tot 26 november).

Iedereen kan een voorleesbuddy zijn!

Leest u graag voor? Of vertelt u met veel plezier verhalen? Wilt u een voorleesvriend zijn voor iemand die daar nood aan heeft? Dan ben jij een ideale voorleesbuddy!

Meld u aan en win!

Surf naar www.voorleesweek.be, vul uw gegevens in en maak kans op een boekenbon van 500 euro. U ontvangt ook een gratis digitaal starterspakket met tips en tricks rond voorlezen.

Op zoek naar voorleesvacatures?

Wilt u als vrijwilligers ergens gaan voorlezen? Check dan alle voorleesbuddy-vacatures op vrijwilligerswerk.be.

6de leerjaar leest voor

De leerlingen van het zesde leerjaar van de Elisabethschool in Zoersel worden voor een dagje de voorleesbuddy’s van woonzorghuis De Buurt. Per groepje van twee lezen ze de bewoners verhalen voor en knutselen ze samen nog een fijne herinnering.