herinrichting Antwerpsesteenweg/Handelslei (N12)

Vanaf maandag 9 september 2024 voert wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ingrijpende werken uit op de Handelslei/Antwerpsesteenweg (N12), tussen het kruispunt met de Andreas Vesaliuslaan in Sint-Antonius en de Brechtsesteenweg in Westmalle.

de werken

Voor fietsers is de huidige situatie op de Handelslei/Antwerpsesteenweg verre van ideaal. Om dit grondig aan te pakken, werkt AWV aan een volledige herinrichting van de N12. Dat project loopt volop, maar de realisatie hiervan is nog niet voor meteen.

Om de veiligheid op korte termijn al te verhogen, voert AWV in september werken uit waarbij de fietspaden merkbaar breder worden en er ook een schuwstrook wordt voorzien tussen fietspad en rijweg. Om hier ruimte voor te maken, verdwijnt de middelste rijstrook. De fietspaden worden in asfalt aangelegd voor meer rijcomfort. Tot slot krijgt ook de rijweg een nieuwe asfaltlaag.

De verbeteringswerken zijn een tussentijdse stap in afwachting van de realisatie van de definitieve plannen voor de N12.

hinder en omleiding

De werken zullen maximaal twee weken duren. Tijdens de werken is de N12 volledig afgesloten en geldt er een omleiding via het centrum van Zoersel. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding. Verkeer over langere afstand worden omgeleid via de E19 en E34.  

ruimere communicatie

Buurtbewoners ontvangen in de loop van augustus een bewonersbrief met meer details over de werkzaamheden en de mogelijke hinder.

meer weten

Meer informatie, de concrete timing en de planning vind je via www.wegenenverkeer.be/malle.