lezing ‘En hoe nu verder?’

Wanneer iemand te maken krijgt met verlies van een dierbare, staat heel zijn/haar wereld op zijn kop. Alles wat voordien normaal en vanzelfsprekend was, is dat van de ene op de andere dag niet meer.

een antwoord op vele vragen

Rouw is een intens en soms ook complex proces. Er bestaan helaas nog steeds heel wat misvattingen en vooroordelen over rouw. Dat maakt het voor de rouwenden en de mensen errond niet altijd gemakkelijk om op een goede manier met rouw om te gaan.

In samenwerking met de gemeente wil ‘Coda Rouwzorg’ hen daar graag bij helpen. In de lezing ‘En hoe nu verder…’ bieden ze een antwoord op de vele vragen waar rouwenden en hun omgeving mee worstelen. Er is aandacht voor de verschillende facetten van het rouwproces en ze geven enkele suggesties om met rouw om te gaan. Tijdens de pauze en na de lezing staan een psychologe en een rouwzorgvrijwilliger klaar voor een babbeltje of om vragen te beantwoorden.

praktisch

De lezing vindt plaats op woensdag 28 augustus om 14 uur in buurthuis Ter Smisse (Smissestraat 19). Vooraf inschrijven is noodzakelijk en doe je door het inschrijvingsformulier in te vullen en terug te bezorgen via e-mail aan rouwzorg@coda.care. Of schrijf je telefonisch in via 03 432 78 43.

maandelijks praatcafé

Vanaf oktober 2024 kan je terecht in het Steunpunt Rouw in onze gemeente waar er een maandelijks praatcafé ‘rouw & verlies’ wordt georganiseerd. Meer informatie daarover verneem je binnenkort via onze gemeentelijke informatiekanalen.