parkeerverbod aanvragen

Wilt u, als particulier of als bedrijf, een aantal bestaande parkeerplaatsen te gebruiken omdat u:

  • verhuist
  • werken uitvoert aan uw woning of handelspand
  • voor langere periode dient te laden en lossen
  • ...

Dan kunt u een vergunning aanvragen voor een tijdelijk parkeerverbod.

U kunt een tijdelijk parkeerverbod aanvragen op plaatsen waar parkeren is toegestaan. In principe wordt een tijdelijk parkeerverbod voor één of twee dagen gegeven. Afwijkingen op deze regel kunnen worden toegestaan.

U vraagt het tijdelijke parkeerverbod minstens vier werkdagen op voorhand aan via het platform Eaglebe (via onderstaande rode knop).

Hiervoor maakt u eenmalige een (gratis) account aan. Op deze manier hoeft u maar één keer uw gegevens in het geven en kan u uw aanvragen op de voet opvolgen. U ontvangt een bevestigingsmail als uw aanvraag werd geregistreerd. De goedgekeurde vergunning wordt u eveneens via e-mail toegestuurd.

Wilt u een aanvraag doen zonder een account aan te maken? Klik dan hier.

parkeerverbodsborden

Bij uw aanvraag kunt u aangeven of u parkeerverbodsborden bij onze afdeling infrastructuur (Achterstraat 18) wilt ontlenen. Deze kunt u twee dagen voor de uitleenperiode afhalen en bezorgt u daar nadien zo snel mogelijk terug. Tijdens de periode van gebruik van de borden bent u volledig verantwoordelijk voor de ontleende voorwerpen.

  • U plaatst de parkeerverbodsborden 24 uur op voorhand. 
  • U noteert de nummerplaten van de voertuigen die geparkeerd staan op de plaats van het parkeerverbod.
  • U neemt één of enkele foto van het door u geplaatste parkeerverbod. 
  • U stuurt de nummerplaten en foto's minstens 24 uur op voorhand naar de politie (list.pz.voorkempen.wegenwerken.zoersel@police.belgium.eu).  

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u van ons een toelating waarin bovenstaande info over de te volgen stappen nogmaals wordt herhaald. 

Meestal is een parkeerverbod gratis. , maar op hinderlijke innames wordt een belasting geheven. Voor een parkeerverbod voor langere periode wordt een belasting aangerekend van € 11, vanaf de vijfde dag.

Het ontlenen van parkeerverbodsborden is gratis. Bij verlies, schade of laattijdig terugbrengen van de borden worden de kosten verhaald op de aanvrager.

parkeerverbod aanvragen