maak van elk restje een feestje

We zijn in Vlaanderen echte kampioenen … in voedsel weggooien. Tijd om dat te veranderen!

Jaarlijks verspillen alle Vlaamse huishoudens samen 240.000 ton voedsel. Brood, groenten en fruit gooien we het vaakst weg. Ieder Vlaams gezin verspilt jaarlijks gemiddeld 88 kg voedsel, ter waarde van 417 euro. Dit kunnen we samen beter doen!

van verspilling naar creativiteit in de keuken

Met een beetje creativiteit kun je van die overschotjes een heerlijke nieuwe maaltijd maken. Denk bijvoorbeeld aan een restjessoep, een smakelijke quiche of een verrassend gerecht met overgebleven groenten.

Maar voedselverspilling voorkomen begint al veel eerder – in de winkel én in je eigen koelkast. Door bewust te kopen, slim te bewaren en restjes te redden, kun je de verspilling in drie simpele stappen aanpakken. Zo haal je meer uit je boodschappen én maak je je keuken creatiever. Van boodschappen tot bord, maak er een feestje van!

Tips om verspilling te vermijden:

  1. Slim kopen: Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan. Zo koop je alleen wat je echt nodig hebt.
  2. Goed bewaren: Zorg ervoor dat je je producten op de juiste manier bewaart. Wist je dat de koelkast voor veel producten niet altijd de ideale plek is?
  3. Restjes redden: Gooi je restjes niet meteen weg! Er zijn tal van manieren om ze om te toveren tot iets lekkers.

Ontdek nog meer handige tips en tricks over bewust kopen, slim bewaren en hoe je restjes kan redden op www.igean.be/voedselverlies. Maak het verschil, voor je portemonnee én voor het milieu!

Doe mee aan de wedstrijd en win leuke prijzen!

Wat weet je over voedselverlies en hoe kan je verspilling vermijden? Test je kennis en maak kans op een prijs waarmee je voedsel redt!

Hoe deelnemen? Surf naar www.igean.be/voedselverlies.