bouw sociaal woonproject aan Jukschot van start

Donderdag 24 augustus werd het officiële startschot gegeven van het sociaal woonproject Jukschot. Woonmaatschappij De Voorkempen Helpt Elkander wil hier - in samenwerking met gemeente & ocmw Zoersel - tien sociale huurwoningen laten bouwen en zo het sociaal woonaanbod in de gemeente uitbreiden. 

In 2009 kreeg elke Vlaamse gemeente een ‘bindend sociaal objectief (BSO)’ opgelegd door de Vlaamse Regering. Dit BSO legt vast hoeveel bijkomende sociale huurwoningen gerealiseerd moeten worden binnen een bepaalde termijn. Zoersel behaalde het nodige aantal sociale huurwoningen nog niet, maar zet met project Jukschot wel een extra stapje in de goede richting. 

concrete initiatieven 

Vanuit onze regisseursrol op het vlak van lokaal woonbeleid nemen wij als gemeente concrete initiatieven om wonen in Zoersel betaalbaar te houden. Als lokaal bestuur willen we dat iedereen de mogelijkheid heeft om in onze mooie gemeente te wonen. Daarom werken we enerzijds aan betaalbare woningen voor jonge mensen, zodat zij een eigen huis kunnen verwerven. Anderzijds willen we ook genoeg sociale huurwoningen voor mensen met een beperkt inkomen die (nog) geen eigen woning kunnen kopen. Zo kunnen zij ook een huis huren voor een betaalbare prijs. Het project aan Jukschot is een project van deze laatste categorie. Woonmaatschappij De Voorkempen Helpt Elkander bouwt - in samenwerking met gemeente & ocmw Zoersel - binnenkort tien bijkomende sociale huurwoningen rond een woonerf. Hiermee komen we een stapje dichter bij de realisatie van het BSO.

ontwerp

Grenzend aan de dorpskern van Sint-Antonius omvat het project tien nieuwe huurwoningen rond een groen woonerf met parkeerplaatsen. Via een voetweg hebben de bewoners, op tien minuten wandelen, zeer snel toegang tot de faciliteiten van de dorpskern. Het ontwerp spitst zich toe op gezinnen met kinderen door woningen te voorzien met meerdere slaapkamers. Het project wordt aaneensluitend gebouwd aan de reeds bestaande private woningen in de straat, zodat er een mix van privaat en sociaal wonen ontstaat. 

kandidaat stellen

Woonmaatschappij De Voorkempen Helpt Elkander zal de woningen verhuren onder het sociaal huurstelsel. Spreekt het project u aan? Dan kunt u