‘Hoor’, muziekfilosofie met muziekfilosoof Tomas Serrien en livemuziek van Hannes d’Hoine.

'Hoe verhoudt muziek zich tot orde en chaos? Volgens muzikant en muziekfilosoof Tomas Serrien ligt het antwoord in ons luistergedrag.

In deze muzikale lezing prikkelt hij samen met muzikant Hannes d'Hoine je oren. Met livemuziek en uitdagende gedachten staan ze stil bij biologische en culturele verwachtingen die onze muziekervaring beïnvloeden. Zo leer je op een andere manier luisteren naar muziek die je misschien ‘ongestructureerd’, ‘onvoorspelbaar’, ‘vreemd’, ‘lawaaierig’ of ‘langdradig’ vindt. Het is een poging om beter te begrijpen wat het betekent om muziek te beleven.'

Tomas Serrien is muziekfilosoof, spreker, auteur en muzikant. In 2017 debuteerde hij met 'Klank', waarin hij onderzocht hoe we iets zinnigs kunnen zeggen over muzikale ervaringen. Sindsdien werkt Tomas aan diverse interdisciplinaire projecten rond muziekbeleving.

In 2022 verscheen zijn nieuwe boek 'Hoor' waarin hij onderzoekt waarom we het liefst luisteren naar geluiden die ons bekend in de oren klinken.

Tomas speelt bij alternatieve muziekgroepen Disorientations en Bat Eyes, ondersteunt muziekcollectief BL!NDMAN als dramaturg en booker en werkt aan opdrachten voor verschillende organisaties in de culturele en sociale sector waaronder Anima Eterna Brugge, Muziekcentrum De Bijloke, SAM en Sociaal.net.

wanneer
do 28 november 2024 van 20 tot 21.50 uur
waar
Gemeentezaaltje,
Dorp 12
2242 Zandhoven
prijs
€ 20,00
met/zonder DF-cultuurkaart € 16,00/€ 20,00
organisator
Davidsfonds Zoersel - St.-Antonius - Halle, i.s.m. Davidsfonds Zandhoven
e-mailadres
katia.pannecoucke@telenet.be
contactpersoon
Katia Pannecoucke
telefoonnummer
033835156