speelpleinwerking tijdens de zomervakantie

De speelpleinwerking is een gemeentelijk jeugdwerkinitiatief dat start op maandag 8 juli en eindigt op vrijdag 23 augustus 2024. Tijdens die periode kunnen lagereschoolkinderen een hele dag komen ravotten met hun leeftijdgenootjes. 

Dit jaar gaat de speelpleinwerking door in gemeentelijke basisschool Pierenbos in Halle en in gemeentelijke basisschool de Kiekeboes in Zoersel.

Opgelet: 11 juli, 21 juli en 15 augustus zijn feestdagen, dan is er geen speelpleinwerking.

Voor lagereschoolkinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. De kinderen kunnen mee komen spelen vanaf het moment dat ze het eerste leerjaar hebben afgerond en naar het tweede leerjaar gaan.

Spelen doen we van 9 tot 16 uur, op vrijdag tot 14.30 uur. Je kind komt een hele dag spelen. Tijdens de activiteiten kan je je kind niet ophalen of brengen. De speelpleinwerking blijft namelijk niet altijd op het speelterrein. De monitoren gaan ook wel eens op verplaatsing (vb. bos, grasveld) om andere speeluitdagingen en -impulsen uit te lokken.

gelieve de breng- en ophaalmomenten te respecteren

brengen

tussen 8.30 en 9 uur

ophalen

tussen 16 en 16.30 uur
(opgelet: op vrijdag tussen 14.30 en 15 uur)

 

Als je jouw kind alleen naar huis mag na de speelpleinwerking, moet je hiervoor een briefje meegeven met jouw kind en dit melden aan de monitoren.

De kinderen die om 16.30 uur (of vrijdag om 15 uur) niet zijn opgehaald, worden naar Ferm Kinderopvang gebracht. Normaal gezien heb je dit dan aangevinkt bij je speelpleininschrijving én heb je je kind vooraf klant gemaakt bij BKO Ferm (zie verder bij voor- en naopvang).

Als je jouw kinderen wegens onvoorziene omstandigheden niet tijdig kunt ophalen, dan rijden ze met de bus mee naar Ferm Kinderopvang en zal je daarvoor door Ferm ook de bijhorende vergoeding worden aangerekend. Bij de inschrijving van het speelplein moet je de toestemming geven dat het speelplein in deze uitzonderlijke situatie de nodige persoonsgegevens door kan geven aan Ferm. 

voor- en naopvang

Moet je vroeger vertrekken dan 8.30 uur of kan je je kinderen niet voor 16.30 uur (vrijdag voor 15 uur) ophalen, dan kan jouw kind - op voorwaarde dat het klant is - bij Ferm Kinderopvang terecht voor voor- of naopvang. Je kind kan dan van daaruit vertrekken naar de speelpleinwerking of er ’s avonds ook naartoe gebracht worden met de bus. Vermeld dan ’s morgens duidelijk bij Ferm Kinderopvang naar welke locatie van de speelpleinwerking je kind gebracht moet worden en of hij/zij terug mee naar de naopvang moet komen.

Van maandag tot donderdag is er busbegeleiding voorzien door de monitoren van de speelpleinwerking. Op vrijdag (voor en na) wordt dit verzorgd door de kinderbegeleidsters van Ferm Kinderopvang en is het vervoer betalend. Je geeft per dag aan of je gebruik wenst te maken van het busvervoer van en naar de opvang.

Ferm Kinderopvang biedt geen voor- en naopvang op 12 juli en 16 augustus. 

Hun diensten zijn betalend. Zorg dus zeker dat je voor de zomer het dossier van jouw kind in orde brengt. Je kan hiervoor een afspraak maken via bko.zoersel@samenferm.be of via 03 420 08 44.

betalende vooropvang van 7 tot 8.30 uur
betalende naopvang
 

van 16.30 tot 19 uur
(vrijdag van 15 tot 19 uur)

 

Op het speelplein is een zorgmonitor aanwezig. Als je weet dat jouw kind soms minder goed functioneert in groep of tijdens het spelen (als gevolg van bijvoorbeeld  ADHD, autisme, hoogsensitiviteit, slechtziendheid of slechthorendheid, nood aan structuur, moeilijke omgang met andere kinderen …), vernemen we graag tips van jou hoe we hier best mee omgaan. Deze tips kan je meedelen in de medische fiche en toelichten aan de zorgmonitoren. Zo proberen we ieder kind spelplezier te laten beleven.  

'Gewoon Spelen' van Monnikenheide Spectrum

Blijkt de ondersteuning van onze zorgmonitor niet voldoende, dan laten we dit weten. Dan kan jouw kind mogelijk meer plezier beleven bij ‘Gewoon Spelen’. Dit is een aangepaste speelpleinwerking van Monnikenheide Spectrum voor kinderen tussen de 3 en 21 jaar. Zij bieden professionele, aangepaste zorg voor jouw kind. Klik hier voor meer informatie.

Een enthousiaste ploeg van opgeleide (attest van animator in het jeugdwerk) monitoren stelt elke week een gevarieerd spelaanbod samen. In de voormiddag is er een begeleid spel in grote of opgesplitste groepen, in de namiddag worden er speelhoeken opengesteld en kunnen de kinderen vrij kiezen uit een begeleide activiteit of een open speelhoek, zoals bijvoorbeeld de zandbak.

Spelplezier beleven staat centraal. Zorg dus steeds dat je kind kleding draagt die vuil mag worden en schoeisel draagt dat tegen een stootje kan. Weer of wind houdt de echte speelvogels niet tegen. Zorg dus ook dat je afhankelijk van het weer een zonnepet en -crème of een regenjas meegeeft samen met een lunchpakket, voldoende drank en gezonde tussendoortjes. Waardevolle spullen en spelcomputers laten we thuis.

In de webshop wordt bij de omschrijving van elke week al een tipje van de sluier van het spelprogramma opgelicht. Op het speelplein zelf komt je kind de rest van het programma te weten.

  • Je moet vooraf inschrijven voor de dagen dat jouw kind komt spelen. Je kan maximum voor 21 dagen in de hele vakantie inschrijven (per kind).
  • Ook de medische fiche moet voor 1 juli ingevuld worden.

Als de inschrijvingen worden geopend, vind je hier meer informatie terug over hoe dit moet.