intergemeentelijk zwembad

beschrijving: Revalidatiecentrum Pulderbos verhuist binnen afzienbare tijd naar de site van zorgbedrijf Hooidonk, wat betekent dat ook het huidige zwembad dan de deuren sluit. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet duidelijk. In aanloop daar naartoe zijn we wel al een tijdje in overleg om het behoud van een zwembad te verzekeren.

Momenteel worden hiervoor twee pistes onderzocht:

  • één voor het ontwerpen, bouwen, financieren, onderhouden en uitbaten van een zwembad mét een recreatief luik (voor deze piste zijn er nog vier kandidaten: team S&R, team Sportoase, team Vita en Plopsaqua);
  • één voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van een basiszwembad zónder recreatie (voor deze laatste piste blijven enkel team S&R, team Sportoase en team Vita over).

niet onbelangrijk: Als er naast Zandhoven en Zoersel, partners in de exploitatie van het huidige zwembad van Pulderbos, nog een derde gemeente mee investeert, dan daalt de jaarlijkse bijdrage voor ieder gemeentebestuur. Met de buurgemeenten zijn dan ook gesprekken lopende over een mogelijke toekomstige intergemeentelijke samenwerking in het kader van de realisatie van een nieuw zwembad.

leuk om weten: De Vlaamse Zwemfederatie vzw werd al van in het begin betrokken bij het dossier om o.a. de belangen van alle zwembadgebruikers te verdedigen, ondersteuning te bieden bij de verdere inhoudelijke uitwerking ervan tot een kwaliteitsvol, betaalbaar en toegankelijk zwembad.

locatie: De exacte locatie is nog niet gekend. Hiervoor wordt onderhandeld met het revalidatiecentrum.

timing: Het bestuur zal binnenkort moeten beslissen welke piste ze inslaan. In het snelst mogelijke, erg optimische, scenario kan de bouw eind 2022 starten, om dan in de zomer van 2024 een eerste duik te kunnen nemen.