gevonden fietsen

Wij verwijderen als gemeente fietsen die worden achtergelaten op de openbare weg. Zo blijven straten en pleinen netjes.

Als je fiets gelabeld is en wordt teruggevonden, wordt je persoonlijk aangeschreven. Niet-gelabelde fietsen worden ingeschreven in de fietsendatabank en worden hier gepubliceerd. Ze worden drie maanden in de gemeentelijke werkplaats bijgehouden. Als de rechtmatige eigenaar niet wordt gevonden, zetten we de fiets te koop via een online openbare veiling

Je hebt een attest van diefstal nodig om je fiets af te halen. Zo kan je bewijzen dat het om jouw fiets gaat. Een attest van diefstal krijg je na aangifte bij de politie. 

Als je een fiets komt ophalen in naam van een andere persoon, kan dit enkel met een volmacht geschreven door de eigenaar van de fiets. 

  • Fiets gestolen? Geef de gestolen fiets aan bij de politiezone Voorkempen
  • Je krijgt een attest van diefstal van de politie. Houd dit attest goed bij. Als je fiets wordt teruggevonden, kan je met het attest bewijzen dat het om jouw fiets gaat. 
  • Controleer regelmatig onderaan deze webpagina of je fiets misschien werd teruggevonden. Let op: op deze pagina staan enkel fietsen die op Zoersels grondgebied worden teruggevonden. Bij andere gemeenten, zal je op hun website moeten kijken.
  • Herken je jouw fiets? Maak een afspraak met onze dienst onderhoud om de fiets te bezichtigen of af te halen (zie gegevens in contactblok). Breng je attest van diefstal mee!
  • Als je een fiets komt ophalen in naam van iemand anders, kan dit enkel met een volmacht geschreven door de eigenaar van de fiets. 

overzicht gevonden fietsen