zorgparkeren

Artsen, verplegers en andere zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt en verliezen daardoor veel tijd. Een zorgparking is een (privé)parkeerplaats, bijvoorbeeld voor een oprit of garage, die jij als burger ter beschikking stelt aan een zorgverlener. Je kan deze parkeerplaats uiteraard zelf blijven gebruiken, maar als jouw voertuig er niet staat, geef je toestemming aan een zorgverlener om deze plaats voor 45 minuten gratis te gebruiken tijdens een huisbezoek. Zorgverleners vinden zo sneller een parkeerplaats, wat hen extra tijd kan opleveren per patiënt.

Woon je in een straat waar vrije parkeerplaatsen schaars zijn en wil je een (privé)parkeerplaats aanbieden? Vul dan het webformulier 'biedt een zorgparkeerplaats aan' in (via rode knop). 

Je ontvangt een sticker die je zichtbaar moet aanbrengen aan de voorziene parkeerplaats (bijvoorbeeld op de garagepoort of aan de oprit). De sticker geeft aan dat de zorgverstrekkers er tijdens huisbezoeken mogen parkeren gedurende 45 minuten.

Heb je je ingeschreven als aanbieder van een parkeerplaats, dan geef je automatisch de toestemming om het adres van de zorgparkeerplaats te gebruiken op onderstaande kaart van deze webpagina.

voorwaarde

Als de parkeerplaats of parking die je wil aanbieden ook gedeeld wordt met andere gezinnen, omdat het bij een meergezinswoning hoort, heb je toestemming nodig van de andere bewoners. Laad een kopie van deze toestemming mee op in het formulier.

Moet u toch dringend weg?

De zorgverlener heeft in zijn wagen achter zijn voorruit een kaart met zijn telefoonnummer liggen. Daar mag je steeds naar bellen. De zorgverstrekker verplaatst dan zijn wagen zo snel mogelijk.

uitschrijven

Wil je je na verloop van tijd uitschrijven als aanbieder van zorgparking, dan kan je dit via het webformulier 'biedt een zorgparkeerplaats aan' (via rode knop) doen en moet je de sticker verwijderen.

De zorgparkeerkaart is er speciaal voor jou als zorgverstrekker die een huisbezoek moet afleggen met een voertuig. De kaart geeft je toelating om voor de maximumduur van 45 minuten te parkeren op een zorgparkeerplaats. Deze herken je aan de speciale sticker.

Zorg ervoor dat de kaart duidelijk zichtbaar is en dat jouw telefoonnummer leesbaar is. Zo kan de bewoner je in geval van nood bereiken om te vragen jouw wagen te verplaatsen.

Vraag jouw zorgparkeerkaart aan via het webformulier 'jouw zorgparkeerkaart aanvragen' in (via rode knop).

voorwaarde

Als je een zorgparkeerkaart wil aanvragen, moet je over een RIZIV-nummer of inschrijvingsnummer, uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap, beschikken. Ben je mantelzorger, dan kom je ook in aanmerking om een kaart aan te vragen.

 

zorgparkeerplaatsen in Zoersel