zorgparkeren

Artsen, verplegers en andere zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt en verliezen daardoor veel tijd. Een zorgparking is een (privé)parkeerplaats, bijvoorbeeld voor een oprit of garage, die u als burger ter beschikking stelt aan een zorgverlener. U kunt deze parkeerplaats uiteraard zelf blijven gebruiken, maar als uw voertuig er niet staat, geeft u toestemming aan een zorgverlener om deze plaats voor 45 minuten gratis te gebruiken tijdens een huisbezoek. Zorgverleners vinden zo sneller een parkeerplaats, wat hen extra tijd kan opleveren per patiënt.

Woont u in een straat waar vrije parkeerplaatsen schaars zijn en wilt u een (privé)parkeerplaats aanbieden? Vul dan het webformulier 'biedt een zorgparkeerplaats aan' in (via rode knop). 

U ontvangt een sticker die u zichtbaar moet aanbrengen aan de voorziene parkeerplaats (bijvoorbeeld op de garagepoort of aan de oprit). De sticker geeft aan dat de zorgverstrekkers er tijdens huisbezoeken mogen parkeren gedurende 45 minuten.

Hebt u zich ingeschreven als aanbieder van een parkeerplaats, dan geeft u automatisch de toestemming om het adres van de zorgparkeerplaats te gebruiken op onderstaande kaart van deze webpagina.

voorwaarde

Als de parkeerplaats of parking die u wilt aanbieden ook gedeeld wordt met andere gezinnen, omdat het bij een meergezinswoning hoort, hebt u toestemming nodig van de andere bewoners. Laad een kopie van deze toestemming mee op in het formulier.

Moet u toch dringend weg?

De zorgverlener heeft in zijn wagen achter zijn voorruit een kaart met zijn telefoonnummer liggen. Daar mag u steeds naar bellen. De zorgverstrekker verplaatst dan zijn wagen zo snel mogelijk.

uitschrijven

Wilt u zich na verloop van tijd uitschrijven als aanbieder van zorgparking, dan kunt u dit via het webformulier 'biedt een zorgparkeerplaats aan' (via rode knop) doen en moet u de sticker verwijderen.

De zorgparkeerkaart is er speciaal voor u als zorgverstrekker die een huisbezoek moet afleggen met een voertuig. De kaart geeft u toelating om voor de maximumduur van 45 minuten te parkeren op een zorgparkeerplaats. Deze herkent u aan de speciale sticker.

Zorg ervoor dat de kaart duidelijk zichtbaar is en dat u uw telefoonnummer leesbaar is. Zo kan de bewoner u in geval van nood bereiken om te vragen uw wagen te verplaatsen.

Vraag uw zorgparkeerkaart aan via het webformulier 'uw zorgparkeerkaart aanvragen' in (via rode knop).

voorwaarde

Als u een zorgparkeerkaart wil aanvragen, moet u over een RIZIV-nummer of inschrijvingsnummer, uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap, beschikken. Bent u mantelzorger, dan komt u ook in aanmerking om een kaart aan te vragen.

 

zorgparkeerplaatsen in Zoersel